Zwartpootkip met geroosterde spruitjes, uiensaus en zoete aardappelmousseline
Selder , Eieren , Lactose , Melk , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Was de ongeschilde uien en tenen look. Halveer de uien. Besprenkel de snijzijde met olijfolie. Zet met de ongepelde tenen look in een ovenschotel en rooster 25 min op 225°C in de oven.
-
Duw de lookpulp uit elke teen. Breng de rundsfond met de uien en look aan de kook. Laat 20 min rustig sudderen.
-
Zeef de fond en voeg de uienkonfijt toe. Laat 10 min rustig sudderen.
-
Klop de bruine roux erdoor en laat sudderen tot de gewenste dikte. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Halveer de spruiten, besprenkel met olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Vul de kip met de takken tijm. Kruid de binnenkant met zwarte peper en zout. Smelt 80 g boter. Wrijf de kip ermee in aan de buitenkant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Zet de kip 30 min in de oven op 180°C met de rug naar boven.
-
Draai de kip om met de borst naar boven. Bedek dakpansgewijs met het spek.
-
Meng de mosterd en de honing. Smeer de volledige kip en het spek ermee in. Leg de spruitjes rondom de kip en zet nog 20 min in de oven.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken. Kook 10 min in licht gezouten water. Giet af, laat drogen en mix fijn tot mousseline met 50 g boter. Snipper de krulpeterselie fijn en roer door deze mousseline.
-
Serveer de mousseline en de saus bij de kip met spruiten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven