Zwarte Woudtaart met kersen

Zwarte Woudtaart met kersen

Allergenen

Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de kersen met 60 g suiker en 25 ml kirsch en laat weken. Je kan dat enkele dagen op voorhand doen of kersen uit bokaal gebruiken.

  2. Kirschsiroop

    Laat 150 ml water met 60 g suiker koken en voeg dan 30 ml kirsch toe.

  3. Chocoladebiscuit

    Verwarm de oven voor op 200°C. Boter de bakring in en bebloem.

  4. Zeef de bloem met 20 g maïzena en het cacaopoeder.

  5. Meng 50 g eigeel in een kom met 170 g suiker. Klop lichtjes los met een mixer. Zet de kom au bain-marie en blijf gedurende 2 à 3 min verder mixen. Haal van het vuur en klop nog 10 tot 15 min, tot je een bleke mousse bekomt (= ruban). Voeg de gezeefde ingrediënten erbij en spatel voorzichtig onder de ruban.

  6. Giet het deeg in de bakring en zet in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 10 min. Verminder de temperatuur van de oven naar 180°C. Blijf nog 20 à 25 min verder bakken. Check of de biscuit voldoende gebakken is door er in het midden met een satéstokje in te steken. Als er niets meer blijft aanhangen, is de biscuit klaar. Zoniet, laat nog even verder bakken en check opnieuw. Haal de biscuit uit de oven, verwijder de bakring en laat afkoelen.

  7. 53fecbc3c666dc6d0de06f01acb0cb00d2731adaac03a4fd0cbd07528b66f200.jpg
    Chocolademousse

    Kook 125 ml room met 125 ml melk op. Mix 2 eigelen met 25 g suiker. Giet het roommengsel op het eimengsel en klop op. Giet alles in een kookpot, zet op het vuur en laat verder koken tot 82°C tot een crème anglaise. Giet de crème anglaise over de chocoladecallets en meng. Mix kort en laat afkoelen.

  8. Banketbakkersroom

    Laat 250 ml melk met de halve vanillestok opkoken. Meng 25 g maïzena met 50 g suiker. Giet er 50 g eigelen bij en klop los. Giet van de kokende melk erbij en meng. Giet het mengsel bij de resterende melk, zet op het vuur en laat tegen het kookpunt al roerend garen. Haal van het vuur wanneer de banketbakkersroom goed van dikte is en meng er 10 g boter onder. Dek af met plasticfolie (zo voorkom je velvorming) en laat afkoelen tot het lauw is.

  9. Zwarte Woudcrème

    Leg het gelatineblaadje in koud water. Klop 100 g van de lauwe banketbakkersroom los en voeg het uitgeknepen gelatineblaadje en 5 ml kirsch toe. Meng goed.

  10. Chantillycrème

    Klop 250 ml room op in een kom met een mixer. Zet de kom in een kom met ijsblokken. De room moet ijskoud zijn om mooi opgeklopt te kunnen worden. Voeg, wanneer de room is opgeklopt, eerst 30 g suiker en daarna 6 ml kirsch en het vanille-extract toe. Klop 3 tot 5 min verder tot je zachte pieken bekomt. Zet koud tot gebruik, afgedekt met plasticfolie.

  11. 5262b7b412d0a40f6217ccf5ef0a8c3234c7ac71f5e8e9ed5029f6433516c098.jpg
    Afwerking

    Snij de chocoladebiscuit horizontaal in 3 gelijke delen. Leg deel 1 in de bakring en besprenkel rijkelijk met de kirschsiroop.

  12. 876a138535e2a8cf34d5dfe524db79db9a76d6e9ad1981c108e6a565fe9239e1.jpg

    Smeer een dikke laag chocolademousse erop en bedek met een nieuwe laag biscuit. Besprenkel met de kirschsiroop.

  13. b9f11d8b1427942a4c4eed240e96d4e1b0a52678cb30672ea2e4cdb4b6b9e895.jpg

    Giet de Zwarte Woudcrème erop en strijk plat.

  14. b721ec3c5de62acc4bdfb8bb1c4cd943a235201c15710018c86b020a2a1c9aba.jpg

    Verdeel de geweekte kersen erover en druk ze wat in de crème.

  15. Zet 1 u in de diepvries.

  16. bb1b521eee26093d1ac1315c4765ea9f4066e1b6808ee20dbb29451821ba54ef.jpg

    Doe de chantillycrème in een spuitzak met St. Honoré-spuitmond. Haal de taart uit de diepvries, verwijder de ring en spuit de chantillycrème over de kersen. Werk af met nog enkele kersen en serveer.