Zuurdesemstarter

Zuurdesemstarter

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng 150 g water met 150 g meel in een glazen pot. Roer goed door elkaar tot een homogeenpapje. Dek af met een keukenhanddoek. Het is belangrijk dat er lucht bij kan en dat er gassen kunnen ontsnappen. Laat 24 u staan bij normale kamertemperatuur.

  2. Gooi ½ weg en roer er 75 g water door. Zodra er een waterige massa ontstaat, voeg je 75 g meel toe. Roer weer goed door, bedek en laat weer 24 u staan.

  3. Herhaal elke dag stap Na een paar dagen zullen er belletjes verschijnen. Na dag 3 of 4 zal de massa in volume gaan verdubbelen.Als de starter veel bubbeltjes toont en goed in volume toeneemt, is het klaar. Hou er rekening dat een starter eerst zal toenemen en daarna weer inzakt. Plaats eventueel een streepje of elastiek op het potje om dat bij te houden.