Vis en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de mosselen enkele malen in koud water tot het water helder is en laat ze na de laatste spoelbeurt ± 5 min liggen in het water.
-
Doe de mosselen met aanhangend vocht in een ruime pan en kruid met versgemalen peper.
-
Dek de pan af en zet op een hoog vuur. Laat de mosselen openstomen in ± 5 min. Schud na enkele min de pan even op, zodat de onderste schelpen boven komen te liggen en alle schelpen zich kunnen openen. Zeef het vrijgekomen vocht en zet apart.
-
Week de saffraandraadjes in 1 el water.
-
Pel de look en ui en snipper fijn.
-
Verhit 2 el olijfolie in een ruime pot en stoof de ui en look zacht.
-
Voeg mosselvocht, visfond, tijm, laurier, saffraan en gepelde tomaten toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 min sudderen.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Haal ½ van de mosselen uit de schelpen.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Voeg de aardappelen bij de soep en laat beetgaar koken. Doe de mosselen erbij en laat doorwarmen. Kruid met peper en zout en werk af met peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven