Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de uien, snij ze eerst middendoor en daarna in fijne halve ringen.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Pel de look en snipper fijn. Hak de tomaten fijn.
-
Verhit 2 el olijfolie in een pan en roerbak de uien en paprika’s tot ze zacht zijn. Voeg look, pilipili, zout en paprikapoeder toe en laat even meebakken.
-
Schep de gehakte tomaten en tomatenpuree erdoor en roerbak. Blus met fond en laat op een laag vuur rustig sudderen en inkoken. Kruid met peper en zout.
-
Wrijf je handen in met olijfolie en verdeel het vlees in4. Rol 4 mooie ballen (250 g per stuk) en druk plat tot een burger.
-
Snij de broodjes horizontaal doormidden en rooster de snijvlakken kort krokant op de BBQ.
-
Bestrooi de burgers vlak voor ze op de BBQ gaan met versgemalen zwarte peper en zout. Gril ze 4 min aan elke kant. Haal van de BBQ en laat enkele min rusten.
-
Stel de broodjes samen
Beleg een broodje met een burger, wat van de paprikastoof, zure room en basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven