Zuid-Afrikaanse sosaties met lam, abrikozen en kip met abrikozendip
zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Abrikozendip
Pel de sjalot en de look en snipper fijn. Stoof aan in een klontje boter, kruid met kurkuma en cajunkruiden. Blus met de witte wijn en laat volledig inkoken. Voeg de abrikozenconfituur toe, kruid met peper en zout en laat ± 5 min doorkoken. Laat afkoelen en voeg de yoghurt toe. Zet koud tot gebruik.
-
Kip
Snij de kipfilet in kleine stukken en marineer ze een nacht in cola.
-
Marinade
Plet de korianderzaden, zeezout, komijn en chilivlokken fijn in een vijzel. Pel de look en de gember en rasp beide bij de kruiden. Voeg de bruine suiker en het kaneelpoeder toe.
-
Snij het lamsvlees in kleine stukken, meng met de marinade en laat een nacht marineren.
-
Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snij in kleine stukken.
-
Prik om beurten de kip, het lamsvlees, de gedroogde abrikozen en de paprika op een satéprikker tot je een goed gevulde sosatie bekomt.
-
Gril de sosatie op de BBQ en serveer met de abrikozendip.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven