Allergenen

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg

    Doe de bloem met de andere ingrediënten, behalve het water, in de kom van de keukenrobot. Mix de ingrediënten met de vlindergarde. Voeg het water langzaam toe tijdens het mengen.

  2. Check of het deeg goed is door het uit elkaar te trekken tot een vliesje, zonder dat het scheurt.

  3. Verdeel het deeg in 7 bollen: 4 van 150 g en 3 van 125 g. Bedek met een propere handdoek en laat ± 20 min rijzen.

  4. Pesto

    Pel de look en mix samen met de basilicum in een blender. Voeg de pijnboompitten en kaas toe, mix nogmaals. Giet, terwijl de blender bezig is, de olijfolie in een dun straaltje erbij tot je pesto bekomt.

  5. Vlechtbrood

    Neem 3 bollen van 150 g, druk ze plat en rol uit tot een plak van ± 23 cm Ø.

  6. Leg de plak deeg op een ovenplaat met bakpapier. Smeer de pesto op een plak deeg en verdeel. Hou 1 cm van de rand vrij. Leg een 2de plak deeg op de 1ste plak. Verdeel ook hier de pesto over en leg de 3de plak erop.

  7. Snij voor de inkepingen, die naar buiten geklapt moeten worden, 2 cm van de rand in het midden van de plak 8 gelijke partjes. Vouw alle partjes naar buiten zodat er een bloem ontstaat.

  8. Herhaal stappen 5 en 6 met de 3 kleine bollen. Maak plakken, smeer de pesto erop en stapel ze op (deze plakken moeten in de binnenkant van de bloem passen).

  9. Leg de gestapelde plakken in het midden van de grote bloem.

  10. Snij weer 2 cm vanaf de rand in en maak weer 8 partjes. Vouw ze naar buiten tussen de andere naar buiten gevouwen plakjes.

  11. Smeer de zonnebloem in met losgeklopt ei.

  12. Maak de laatste grote bol plat, dop in de zonnebloempitten en leg in het midden van de zonnebloem.

  13. Laat het brood 30 tot 45 min rijzen.

  14. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het brood 25 min in de voorverwarmde oven.

  15. Haal uit de oven en bestrijk met gesmolten boter.