Selder , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Spoel de aardappelen en groenten grondig. Schil de wortelen, pastinaak en knolselder en snij in stukken. Kuis de spruitjes en halveer.
-
Snij de ongeschilde aardappelen in halve maantjes (wedges).
-
Leg de aardappelen en groenten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
-
Laat 45 min garen in de oven.
-
Pel de sjalotten en snij eerst in de lengte middendoor en daarna in plakjes. Pel de look en pers.
-
Bind de takjes kruiden samen met keukentouw.
-
Smelt een klontje boter in een gietijzeren pot op een matig vuur en laat de boter bruisen.
-
Kruid het vlees met peper en zout en bak aan alle zijden goudbruin. Haal het vlees uit de pot.
-
Roer de sjalotten en look door het braadvet en schik de rosbief erbovenop. Leg het kruidentuiltje erbij en dek de pot af. Laat 15 min verder garen in de oven.
-
Haal de rosbief uit de pot en verpak in aluminiumfolie, laat 15 min rusten.
-
Verwarm de pot met braadresten op een zacht vuur en blus met cognac.
-
Overgiet met rundsfond, roer het aanbaksel los en laat tot ½ inkoken. Zeef de saus en roer de room en mosterd erdoor. Laat inkoken en kruid met peper en zout.
-
Snij het vlees in plakken, schik op voorverwarmde borden en overgiet met de saus.
-
Serveer met de geroosterde groenten en aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven