Zomerse komkommersoep met avocado, garnalen en dille

Allergenen

Schaaldieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de komkommers. Verwijder van één komkommer de zaadjes, snij het vlees in kleine blokjes en zet koel weg.

  2. Snij ook de andere komkommer in stukken.

  3. Schil de rijpe avocado, besprenkel hem met citroen en snij hem vervolgens in stukjes.

  4. Doe de rest van de komkommer, avocado, afgekoelde gevogeltebouillon en karnemelk in de blender. Mix zeer fijn en kruid goed met peper, zout en cayennepeper.

  5. Zet de soep in de koelkast tot je ze gaat opdienen. De soep moet ijskoud zijn.

  6. Snij ondertussen de ui in kleine stukjes. Ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snij ook in stukjes. Hak de verschillende kruiden fijn.

  7. Doe net voor het opdienen de ui, tomaten, garnalen en kruiden in glaasjes of bekertjes en giet er de ijskoude soep over.