Zomerse kipfilet met mozzarella, pancetta, krielaardappelen en gemengde sla
Gluten en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Pel de ui en het teentje look. Snipper beide fijn. Stoof de uien looksnippers aan in een scheutje olijfolie.
-
Voeg een el tomatenpuree toe en laat eventjes zacht meestoven.
-
Voeg de tomatenblokjes en enkele takjes fijngesnipperde oregano toe. Kruid met peper en zeezout. Laat 15 min pruttelen.
-
Snij ondertussen de dubbele kipfilet in 2 en nog eens overlangs in Je krijgt zo 4 fijne, platte plakken. Kruid het vlees met peper en zout.
-
Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de stukken kip aan beide kanten aan.
-
Giet de tomatensaus in een ovenvaste schotel.
-
Schik de aangebakken kipfilets naast elkaar op de saus.
-
Scheur enkele blaadjes basilicum en strooi erover.
-
Snij de mozzarella in schijfjes en leg over de kipfilets. Kruid met peper.
-
Schik de plakjes pancetta over de mozzarella.
-
Besprenkel met wat olijfolie en zet in de voorverwarmde oven gedurende 25 min.
-
Snij de krielpatatjes in 2 en doe in een vuurvaste schotel. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en de bijgevoegde kruiden. Zet eveneens 25 min in de voorverwarmde oven.
-
Serveer de schotel met de gebakken krielpatatjes en wat gemengde jonge sla.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven