Zoete kaastaart uit de Elzas

Zoete kaastaart uit de Elzas

Kookgerei

Springvorm Ø 24 cm (1)

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Giet de verse kaas in een zeef en laat uitlekken.

  2. Verhit de melk.

  3. Doe de goed uitgelekte kaas en de suiker in een kom. Roer goed door elkaar.

  4. Voeg eerst de bloem toe, dan de eieren 1 voor 1 en meng. Roer als laatste de room eronder.

  5. Giet, al roerend, de hete melk beetje bij beetje bij de rest en blijf mengen.

  6. Verwarm de oven voor op 210°C (onder- en bovenwarmte).

  7. Rol het bladerdeeg uit. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier en het bladerdeeg. Prik het deeg in met een vork.

  8. Giet het kaasmengsel op het deeg en bak de taart 35 minuten in de voorverwarmde oven.

  9. Zet de oven uit en laat de taart nog 5 minuten in de oven staan met de deur van de oven open.

  10. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster.

  11. Eet de taart lauwwarm of koud.