Zoete aardappel met kerstomaat, feta en basilicumolie

Zoete aardappel met kerstomaat, feta en basilicumolie

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de BBQ voor op 200°C.

  2. Leg de zoete aardappelblokjes in een aluminium bakje en besprenkel met olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout.

  3. Zet 15 min in een gesloten BBQ.

  4. Pel de rode ui en snij in halve ringen. Meng met de kerstomaten en besprenkel het geheel met olijfolie. Kruid met cayennepeper, zout en ½ kl suiker.

  5. Voeg de tomaten en rode ui bij de zoete aardappelblokjes en laat nog 5 min bakken op 200°C.

  6. Basilicumolie

    Mix de basilicum (blaadjes en steeltjes) met 10 el olijfolie en 1 el citroensap fijn in een hakmolen. Kruid met zout en cayennepeper.

  7. Giet de zoete aardappelblokjes met de kerstomaten en rode ui, na gaartijd, in een serveerschaal en besprenkel met de rode wijnazijn.

  8. Verkruimel de feta erover en serveer de basilicumolie erbij.