Zeeduivel met rode wijnsaus, savooistoemp met spek

Zeeduivel met rode wijnsaus, savooistoemp met spek

Allergenen

Vis , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet af en draai door de roerzeef.

  2. Snij de savooikool fijn en stoof in boter met enkele el water. Voeg de savooikool toe aan de aardappelpuree.

  3. Bak het gerookt spek krokant en voeg (zonder het vet) toe aan de stoemp. Kruid de stoemp met peper en zout.

  4. Pel de rode ui en snipper fijn. Verwarm de rode ui met de rode wijn, de kippenbouillon, een kruidentuiltje en de Luikse stroop en laat dit bijna volledig inkoken. Verwijder het kruidentuiltje en werk de saus op met de klontjes koude boter. Kruid met peper en zout.

  5. Dep de zeeduivel met keukenpapier droog. Bak de zeeduivel goudbruin in boter, kruid met peper en zout.

  6. Verdeel een bodem saus over elk bord. Zet een uitsteekring in het midden van het bord en vul met de savooistoemp. Druk goed aan en haal de ring weg. Snij de zeeduivel bij en leg op de savooistoemp. Serveer onmiddellijk.