Vis , Melk , Weekdieren , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de schorseneren met een dunschiller en snij ze in 4 cm lange stukken. Dompel ze onmiddellijk onder in water met een flinke scheut azijn om verkleuren tegen te gaan.
-
Ververs het water met azijn en verwijder de resterende zwarte deeltjes van de schorseneren.
-
Kook de schorseneren beetgaar in ruim water met het bouillonblokje. Giet ze af en zet opzij.
-
Smelt 30 g boter in een pot maar laat niet bruisen. Roer de bloem erdoor en laat garen in 4 min onder voortdurend roeren.
-
Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer tot een gebonden saus. Kruid met peper en zout.
-
Spoel de schelpen verschillende malen in koud water.
-
Pel en snipper de ui fijn. Stoof aan in 1 el olie in een ruime pot.
-
Voeg de schelpen toe, besprenkel met de wijn en dek de pot af.
-
Stoom de schelpen op hoog vuur in 3 min open in een pot met deksel. Giet ze in een vergiet en voeg het opgevangen vocht bij de bechamelsaus.
-
Haal 2/3 van de vongole uit hun schelpen en voeg samen met de schorseneren bij de bechamelsaus.
-
Verwijder de onderste stugge delen van de zeekraal en spoel de zeekraal kort onder koud stromend water. Blancheer in kokend water zonder zout.
-
Kruid de zeebaarsfilets met zout en bak ze op de velkant in 2 min bruin in hete boter. Draai om en bak in 1 à 2 min gaar.
-
Verdeel de schorseneren in bechamelsaus over de voorverwarmde borden.
-
Schik de zeebaarsfilets erop en werk af met de rest van de schelpen en zeekraal.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven