Zandkoekjes met chocoladevulling

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. 43b602054b4c580fc90e8e277b8cca3508e82c9aa9d3919dcb13673939a07265.jpg
    Zandkoekjes

    Meng de bloem met de bloemsuiker, het merg van de vanillestok en een snuifje zout.

  2. 5279a64945f8eb3521c71a08c16ddeb5bba01f488fb5ec86a9c08df3b118f1ba.jpg

    Kneed 200 g stukjes koude boter er met de vingers door tot een kruimelig deeg.

  3. 69f4d6f0dce48f80ee08921f7a993ef365953478045eec9fd47835aef39ca038.jpg

    Voeg het ei toe en kneed tot een egaal deeg.

  4. f5a39f7cdd30bab25c30caf9977f4167ef518c5752db3829da69e6268c1ba371.jpg

    Verdeel het deeg in twee en rol elk deel tot een worst (van 4 cm dik). Pak in in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. 7323ec066548f392a468016beee4dea1cb7861f22e4dc196cef52b173426fff8.jpg

    Snij het deeg in schijfjes van 1 cm breed.

  7. df8032145313716584ec52e53a501c45b239c78d5635cebb73c3ee56e422f76d.jpg

    Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 13 min in de voorverwarmde oven.

  8. Ganache

    Breek de chocolade in fijne stukken. Verwarm de room met 20 g boter, tot de boter is gesmolten. Haal van het vuur en roer de chocolade erdoor. Laat smelten. Laat afkoelen en opstijven in een spuitzak.

  9. b1e3f2114c00efac1ac52f8286b151608ca5ef4682a84000670f184f3fe1558b.jpg
    Afwerking

    Verdeel wat ganache in het midden van een afgekoeld koekje.

  10. e798ad8b0d65d81eb08078ff75e887d39486c63074941b228508d48752132938.jpg

    Druk er een tweede koekje bovenop.