Zalmvlinders

Zalmvlinders

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Klop het ei los.

  3. Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier, bestrijk met geitenkaas en beleg volledig met de sneetjes gerookte zalm.

  4. Rol het belegde deeg strak op tot de helft. Rol dan de andere kant ook op tot het midden.

  5. Verpak in het bakpapier en leg 10 minuten in de diepvriezer.

  6. Snij de rol in 2 cm dikke plakken en schik de vlinders op een met bakpapier beklede bakplaat.

  7. Borstel de vlinders in met losgeklopt ei.

  8. Zet in de voorverwarmde oven en bak in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar.

  9. Tip: varieer en beleg het bladerdeeg met gekookte ham en gemalen kaas of pesto, gedroogde ham en zongedroogde tomaatjes …