Zalmfilet met bloemkoolpuree en spruitjessalade

Zalmfilet met bloemkoolpuree en spruitjessalade

Allergenen

Vis , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan tot ze licht gekleurd zijn.

  3. Snij de peterselie- en muntblaadjes fijn.

  4. Schaaf de spruitjes in fijne plakjes en doe in een kom. Besprenkel met olijfolie en witte wijnazijn en schep de verse kruiden erdoor. Breng op smaak met zeste van citroen, pilipili en zout.

  5. Snij bloemkoolroosjes en stelen in kleine stukken en kook gaar in licht gezouten water. Giet af en pureer samen met de room. Kruid met peper en zout en hou warm.

  6. Bestrijk de zalmfilets met olie en kruid met peper en zout. Leg ze op de velkant in een met olie bestreken ovenschaal. Bak net gaar in 15 min en werk af met de rest van de zeste.

  7. Smelt de boter en laat licht bruisen.

  8. Serveer de zalm op een bedje van bloemkoolpuree en schep wat bruisende boter erover, schik de spruitjessalade ernaast. Bestrooi met amandelschilfers en serveer.