noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de look en snipper fijn.
-
Snij de kippenbouten op het gewricht doormidden en doe ze in een kom. Besprenkel met olijfolie en citroensap. Bestrooi met 1 kl zout en de looksnippers. Schep door elkaar en zet minstens 2 u koel.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bak de kip ± 7 min met de velkant naar beneden goudbruin en krokant in een braadpan.
-
Schik in een ovenschaal, bestrooi de velkant met za’atar en rooster nog 10 min.
-
Blus de braadpan met gevogeltefond en verwarm.
-
Pel de uien en snij in fijne halve ringen. Hak de pistachenoten grof.
-
Spoel de rijst onder stromend water tot het spoelwater helder is. Verwarm de boter en olie voor in een ondiepe wijde gietijzeren pot. Voeg de uienringen toe, bestrooi met zout en bak 15 min tot ze karamelliseren. Roer de rijst, pistachenoten, pilipili en warme gevogeltefond erdoor. Kruid met peper en zout. Schik de kip boven op de rijst. Overgiet met het braadvocht uit de ovenschaal.
-
Zet 45 min in de oven tot de rijst zacht is. Dek de pan af en laat 5 min rusten.
-
Snipper de peterselieblaadjes fijn, snij koriander en dille grof en strooi samen met de granaatappelpitten over de kip. Serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven