Yoghurtmousse met rood fruit en mango

Yoghurtmousse met rood fruit en mango

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Yoghurtmousse: week 1 gelatineblaadje in ijskoud water en knijp het goed uit.

  2. Neem een heel klein deel (1 el) van de yoghurt en warm op in de microgolfoven.

  3. Smelt het uitgeknepen gelatineblaadje in de warme yoghurt. Voeg daarna toe aan de rest van de yoghurt.

  4. Klop het eiwit mooi luchtig in een vetvrije kom.

  5. Strooi de suiker geleidelijk bij het eiwit en klop luchtig.

  6. Spatel het eiwit onder de yoghurt.

  7. Zet de glaasjes schuin, op bijvoorbeeld een eierschaal, en schep de yoghurtmousse erin.

  8. Laat een 20-tal min opstijven in de koelkast.

  9. Coulis: week 1 gelatineblaadje in ijskoud water en knijp het goed uit.

  10. Warm de frambozencoulis op en smelt de uitgeknepen gelatine erin.

  11. Laat wat afkoelen en giet het op de yoghurtmousse. Zet opnieuw in de koelkast en laat opstijven.

  12. Was het rood fruit voorzichtig.

  13. Schil en snij de mango fijn.

  14. Schik het fruit in je glaasje.

  15. Werk af met een blaadje munt en wat bloemsuiker.