Yiaourtopita

Yiaourtopita

Cake met Griekse yoghurt en siroop

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Cake

    Klop de eieren met de suiker schuimig. Klop de boter en Griekse yoghurt erdoor.

  2. Zeef de bloem met bakpoeder erboven. Spatel door het beslag.

  3. Roer het vanille-extract en sinaasappelzeste erdoor.

  4. Verwarm de oven voor op 175°C.

  5. Vet een tulbandvorm in met boter en bestrooi met wat bloem. Giet het beslag in de vorm en bak 30 min in de voorverwarmde oven.

  6. Siroop

    Kook het water 1 min met de suiker, citroensap en oranjebloesemwater. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  7. Laat de cake na het bakken 10 min rusten in de cakevorm en ontvorm.

  8. Giet de siroop over de cake en laat verder afkoelen.

  9. Afwerking

    Serveer een stukje cake met wat extra Griekse yoghurt en sinaasappelzeste.