Eieren en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Schil de wortelen, snij ze in stukken van 3 cm en breng aan de kook in een pot met ruim water, kruid met peper en zout. Giet het water af als het 5 min kookt. Kruid de wortelen nogmaals met peper, zout en komijn. Dek de pot af en plaats in de oven tot de wortelen gaar zijn (± 30 min).
-
Haal de wortelen uit de pot en laat ze afkoelen. Pureer ze in de keukenmachine.
-
Klop de eieren los met de zure room en schep de wortelpuree erdoor. Kruid met peper en zout.
-
Bekleed een taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de wortelpuree over het deeg en strijk glad met een spatel.
-
Bak 45 min in de voorverwarmde oven tot de puree gestold is. Laat afkoelen.
-
Rooster de sesam- en korianderzaadjes kort in een droge pan. Stamp de zaadjes grof in een vijzel. Meng de zaadjes met de pilipili en een snuifje fleur de sel.
-
Mojo verde: knip de korianderblaadjes en -steeltjes in stukken en mix ze samen met de look, azijn en olie. Kruid met peper en zout.
-
Werk de taart af met lepeltjes Griekse yoghurt en mojo verde. Bestrooi met de sesamkruidenmengeling en kervelplukjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven