Wortelpindasoep

Wortelpindasoep

Allergenen

Selder en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en snij ze in blokjes van 2 op 2 cm. Snij de selderstengel in plakjes. Pel de ui en teentjes look. Snipper beide fijn.

  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pot en stoof hierin de uisnippers, selder en look zachtjes aan.

  3. Overgiet met bouillon en kokosmelk. Voeg de wortelstukjes, tomatenblokjes, pilipili en ras el hanout eraan toe.

  4. Breng aan de kook en laat 15 minuten doorkoken.

  5. Schep een pollepel vocht uit de pot en roer de pindakaas erin los. Giet bij de soep en laat nog 5 minuten doorkoken.

  6. Rooster de pindanoten in een droge koekenpan. Hak wat fijn. Pluk de korianderblaadjes.

  7. Serveer de soep en werk af met pindanoten en verse koriander.