Wortellimoengembersoep met korianderkruim

Wortellimoengembersoep met korianderkruim

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. Korianderkruim: mix het brood met de verse koriander tot kruim.

  3. Kruid met peper en zout en schep de olijfolie en limoenzeste erdoor.

  4. Spreid uit op een bakplaat en bak krokant in 5 min.

  5. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.

  6. Schil de gember en rasp fijn.

  7. Pel de teentjes look en rasp ze.

  8. Verhit een scheutje arachideolie in een kookpot. Roerbak de look, gember en limoenzeste kort.

  9. Schep de worteltjes erdoor en laat enkele min bakken zonder te kleuren.

  10. Overgiet met groentebouillon en breng aan de kook.

  11. Laat op een zacht vuur gaar koken in 15 min.

  12. Pureer de soep.

  13. Breng op smaak met espelettepeper en werk af met korianderkruim.