Wortel-butternutsoep

Wortel-butternutsoep

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. cf2161a52a1f5d2860a013b1316c1e58fddb067aa23e6af8c3646465dc0307f5.jpg

    Schil de wortelen en snij in rondjes.

  2. 1843a0df4bc83e693ce0162bc459a9137779ec372752d3ddeaa9462cf995094f.jpg

    Pel de uien en snij fijn.

  3. 33e8bdcaadc09ddde238cf1fa41786eaa4a2b6e6c91a0423a425b4c9c377100a.jpg

    Snij de butternut eerst in 2, daarna in stukken en schil. Verwijder ook de pitten. Snij daarna in kleine stukken.

  4. 73ea18c1fe2539fbb78204c8c9562e1803b9a59951b8457ca6a776aa0b4bdb8a.jpg

    Smelt een klontje boter in een kookpot. Stoof de uien aan.

  5. Voeg de andere groenten toe en giet 1,5 l warm water erbij. Voeg de groentebouillonblokjes toe.

  6. Laat de soep gedurende ± 20 min zachtjes koken.

  7. 3ea70796100fdba34e37785eabdb78f82f6eaeedaf4ad572040ee00b2abdb9af.jpg

    Mix de soep fijn.

  8. Afwerking: snij hartjes uit sneetjes brood en beleg rijkelijk met gemalen gruyère. Zet onder de grill van de oven en laat kleuren.

  9. 2f75f192609dca15e28c90ad0db4c7e947682585bbf84e97157185c4892725c8.jpg

    Giet de soep in de borden en werk af met het gegratineerde toastje.