Eieren en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de sjalot en look en snipper heel fijn. Stoof ze een paar min, zonder ze te kleuren.
-
Hak de verse kruiden fijn. Snij de chorizo in fijne stukjes.
-
Doe het gehakt samen met 1 ei, de panko, kruiden, chorizo en de gestoofde sjalot en look in een kom. Kruid met peper en zout. Meng en kneed tot een stevige massa.
-
Rooster de pijnboompitten en hak in stukjes. Voeg toe aan het gehaktmengsel.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Strooi wat bloem op je werkvlak en rol de vellen bladerdeeg met de deegrol nog wat meer uit. Snij ze in een zo groot mogelijke rechthoek. Snij elke rechthoek in 6 gelijke rechthoekige lapjes deeg van zo’n 10 x 8 cm.
-
Maak van een el gehaktmengsel een worstje. Knijp een streepje ketchup op het gehakt en rol elk lapje deeg op, met het gehaktmengsel ertussen, tot een rechthoekig flapje. Druk alle kanten goed aan met een vork.
-
Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Maak met een scherp mes kruisgewijs enkele ondiepe insnijdingen in de bovenkant van elk broodje. Breek het tweede ei en hou de dooier apart. Voeg een klein scheutje water toe en klop het eigeel los. Strijk de bovenkant van de broodjes in met het eigeel. Strooi er wat sesamzaadjes over.
-
Bak zo’n 25 min op 180°C.
-
Tip: broodjes over? Je kan ze ‘s anderendaags perfect opwarmen in de oven.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven