Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Hak de olijven en zongedroogde tomaatjes fijn. Reinig de lente-uitjes en pel de teentjes look. Snipper beide fijn.
-
Doe het gehakt in een grote mengkom en voeg de olijven, zongedroogde tomaten, lente-uitjes en look eraan toe. Meng goed door elkaar.
-
Rits de blaadjes verse kruiden van de takjes. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, oregano, tijm en rozemarijn.
-
Voeg 1 ei toe en meng het eronder tot een smeuïge massa.
-
Doe het gehaktmengsel in een plastic spuitzak.
-
Snij uit elk rond vel bladerdeeg een vierkant. Verdeel dit vierkant in 4 gelijke delen.
-
Spuit op elk stuk aan de rechterkant een streep gehaktmengsel. Bestrijk het resterend deel van het stuk bladerdeeg met wat losgeklopt ei. Rol het bladerdeeg voorzichtig rond het vlees, duw lichtjes aan tot je uiteindelijk een worstenbroodje verkrijgt.
-
Kras het uiteinde van het bladerdeeg wat in met een vork en bestrijk met wat losgeklopt ei.
-
Leg de worstenbroodjes op een bakplaat met siliconenmatje of bakpapier.
-
Bak de worstenbroodjes af in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende ± 15 minuten. Serveer er eventueel pesto bij.
-
Tip: lekkere, vegetarische vullingen zijn: pompoen met harissa, venkel met rode biet of gekaramelliseerde ui met blauwe kaas.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven