Witte seldersoep met mosselen

Witte seldersoep met mosselen

Allergenen

Selder , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de mosselen overvloedig in koud water.

  2. Pel de ui en snij in halve ringen. Snij 1 tak selder in fijne stukjes.

  3. Verhit wat boter in een mosselpot. Bak de selder en ½ van de ui glazig op een matig vuur. Kruid met zwarte peper en weinig zout. Voeg de mosselen toe en verhoog het vuur. Laat 3 à 5 min garen onder deksel. Schud halfweg op. Haal van het vuur wanneer alle mosselen open zijn. Giet door een zeef. Bewaar de groentegarnituur en het mosselvocht. Haal de mosselen uit de schelp.

  4. Snij de rest van de selder in grove stukken. Schil de aardappel en snij in stukken.

  5. Verhit wat boter in een kookpot.

  6. Bak de overige ui en selder glazig. Roer de aardappel erdoor. Blus met het mosselvocht en de groentebouillon. Laat 20 min sudderen onder deksel. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Mix de soep fijn en zeef.

  8. Verdeel de mosselen en de garnituur over de borden. Schep de soep erover. Werk af met tuinkers en de salad topper.