Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spiesje: week de houten brochettestokjes 30 min in water.
-
Snij de Luikse worst in stukken. Omwikkel de stukken worst en de gedroogde pruimen met reepjes ontbijtspek.
-
Steek alles afwisselend op de brochettestokjes.
-
Smeer de brochettes wat in met olie en gril op de BBQ. Serveer er wat mosterd bij.
-
Worstenbroodje: smeer het bladerdeeg in de Luikse stroop. Kruid met peper en zout. Verdeel wat mosterd over de stroop.
-
Schik de worsten op de deeg en rol ze op.
-
Smeer de buitenkant in met een beetje Luikse stroop. Verkruimel het speculooskoekje. Rol de worst in de crumble.
-
Leg de worstenbroodjes op een bakpapier op een bakplaat.
-
Bak de worstenbroodjes in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende 20 min.
-
Hapjes: steek met een klein uitsteekvormpje rondjes uit de wafels. Smeer in met wat mosterd.
-
Snij de pens in stukjes en gril op de BBQ of de grillpan.
-
Schik de gegrilde pens op de wafeltjes. Werk af met uienkonfijt en een takje groen.(*) Je kan de Les Lacmans stroopwafel (streekproduct) vervangen door andere stroopwafels of een stukje peperkoek.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven