Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Chocoladekoekjes
Hak de pinda’s fijn.
-
Smelt de chocolade op een zacht vuur met 20 g boter.
-
Snij de overige boter in blokjes.
-
Meng de patisseriebloem, het bakpoeder, 120 g suiker en de maïzena.
-
Voeg de blokjes boter toe en kneed tot een kruimelig deeg.
-
Kneed 1 ei, de pinda’s en de gesmolten chocolade erdoor tot een glad deeg.
-
Rol er bolletjes (Ø 4 cm) van en leg 20 min op bakpapier in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Duw de bolletjes plat tot 1 cm dik en leg op een ovenplaat.
-
Bak 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Chocolademousse
Week de gelatine in koud water.
-
Verwarm 50 ml room met de in stukken gebroken chocolade in een steelpan. Laat smelten.
-
Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor.
-
Klop de eiwitten van 2 eieren met de suiker stijf.
-
Klop de overige room half op. Roer de chocolade door de room.
-
Spatel de opgeklopte eiwitten eronder.
-
Doe de chocolademousse in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en laat min. 4 u opstijven in de koelkast.
-
Afwerking
Leg een chocoladekoekje op een bord. Spuit er witte chocolademousse op. Dek af met een tweede koekje en werk af met wat bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven