Witte chocolade met aardbei en limoncello

Witte chocolade met aardbei en limoncello

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.

  2. Hak de chocolade in stukjes.

  3. Verwarm 150 ml room in een kleine pot. Haal van het vuur en roer de chocoladestukjes erdoor tot ze gesmolten zijn.

  4. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat oplossen in de warme room. Roer 50 ml limoncello door de room.

  5. Zet de pot in een koudwaterbad zodat het mengsel sneller afkoelt.

  6. Klop de eiwitten stijf met de bloemsuiker.

  7. Klop de room stevig.

  8. Schep de helft van de opgeklopte room en al het eiwit door het afgekoelde chocolademengsel.

  9. Zet in de koelkast en laat opstijven.

  10. Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij ze in partjes.

  11. Steek 2 rondjes uit elke plak cake en schik op de borden. Besprenkel de cake met de rest van de limoncello.

  12. Schep met een warme lepel bolletjes van de chocolademousse en schik ze op de cake. Schep de opgeklopte room erbovenop en verdeel de aardbeien ernaast.

  13. Verkruimel de koekjes erover en werk af met citroenzeste.