Witlofroomsoep met amandelen

Witlofroomsoep met amandelen

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Fruit de ui aan in een el boter.

  2. Reinig het witlof en snij in fijne reepjes. Voeg ¾ van het witlof toe aan de ui en laat kort meebakken.

  3. Blus met de bouillon.

  4. Schil de aardappel en snij in gelijke blokjes.

  5. Breng de bouillon aan de kook en doe de aardappelblokjes erbij. Laat 15 min sudderen.

  6. Bak de rest van het witlof in de rest van de boter. Kruid met peper en zout. Verdeel de honing erover en laat lichtjes karamelliseren.

  7. Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.

  8. Pureer de soep met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook. Schenk de room erbij en roer glad. Kruid met peper en zout.

  9. Snipper de bieslook fijn.

  10. Giet de soep in de kommetjes. Verdeel het gebakken witlof erover. Werk af met de amandelschilfers en bieslook.

  11. Serveer goed heet.