Witlof-ham kroketje

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de stronken witlof in stukjes. Hou 1/2 stronken gesneden witlof apart.
-
Smelt een klontje boter en stoof er 1/2 stronken witlof in aan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat het gare witlof uitlekken op keukenpapier.
-
Smelt de rest van de boter in een kookpot, voeg de Bio bloem toe en roer goed. Laat de boter en bloem enkele min al roerend drogen op een zacht vuur. Giet de melk erbij en breng al roerend zachtjes aan de kook (= bechamel).
-
Week de gelatine 10 min in koud water.
-
Knijp het water uit de gelatine en voeg toe aan de warme bechamel. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een kneepje citroensap.
-
Snij de gedroogde ham in blokjes. Roer het gestoofde witlof en de hamblokjes erdoor.
-
Giet het beslag in een ovenschaal met bakpapier en laat 1 nacht opstijven.
-
’s Anderendaags:
-
Zet 3 mengkommen klaar met bloem, de losgeklopte eieren en paneermeel.
-
Snij de kroketten in de gewenste vorm en haal ze eerst door de bloem, dan door de eieren en vervolgens door het paneermeel.
-
Bak de kroketten in een friteuse op 175 °C.
-
Werk af met het overige witlof en fijngesneden peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven