Wildfilet met bramensaus en geroosterde herfstgroenten

Wildfilet met bramensaus en geroosterde herfstgroenten

Allergenen

noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Schil de pastinaken, zoete aardappelen en wortelen en snij alles in staafjes. Pel de uien en snij in partjes. Doe alles samen in een kom en besprenkel met olijfolie. Rits de naaldjes tijm erover en kruid met peper en zout.

  4. Stort de groenten op een bakplaat en bak ze goudbruin en gaar in 25 min in de oven.

  5. Giet de wijn, port en azijn in een steelpan. Meng de suiker erdoor en breng aan de kook. Laat al roerend tot iets meer dan ½ inkoken. Voeg de bramen toe en laat nog 5 min mee sudderen. Laat afkoelen.

  6. Rooster de hazelnoten en hak ze grof.

  7. Kruid het vlees met peper en zout. Bak de filets aan beide kanten aan in olijfolie, verpak in aluminiumfolie en laat nog 5 min rusten.

  8. Snij het vlees in plakjes, schik op voorverwarmde borden samen met geroosterde groenten.

  9. Lepel de bramensaus over het vlees en werk af met verse bramen, strooi de hazelnoten over de groenten.