Wildburger met curry, gembercompote en kweepeerjam

Wildburger met curry, gembercompote en kweepeerjam

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotten en snij in fijne ringen. Snij de gember in stukjes. Bak de sjalotten, gember en curry goudbruin in een scheutje olijfolie op een halfhoog vuur.

  2. Verwarm de kweepeerjam in een steelpannetje. Verkruimel de gorgonzola erover, laat smelten en meng.

  3. Snij het vel van de wildfilets in. Bestrooi de filets met fleur de sel en bak ze aan de velkant 10 min krokant in olijfolie.

  4. Snij de broodjes horizontaal doormidden en rooster de snijvlakken onder de ovengrill.

  5. Bestrijk de onderste helft van de broodjes met de gembercompote. Leg daarop het vlees en schep er een beetje kweepeerjam met gorgonzola over.

  6. Werk af met rucola en dek af met de bovenste broodhelften.