Wentelteefjes met kriekensaus en vanille-ijs

Wentelteefjes met kriekensaus en vanille-ijs

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kriekensaus: giet de inhoud van de bokaal noordkrieken (krieken + saus) in een steelpannetje en zet op het vuur. Voeg de suiker toe en breng aan de kook. Voeg ook wat maïszetmeel toe om de saus wat te laten dikken.

  2. Doe de eieren in een mengkom en voeg de room, melk en suiker toe. Klop de eieren los.

  3. Smelt een klontje boter in een braadpan op een matig vuur.

  4. Snij de korstjes van de sneden brood. Snij het brood diagonaal door, sop in het eimengsel en leg in de hete boter. Laat de wentelteefjes rustig bakken tot ze langs beide zijden een goudbruin korstje hebben en knapperig zijn.

  5. Schep de wentelteefjes uit de pan en hou warm. Herhaal dit tot alle wentelteefjes gebakken zijn.

  6. Verdeel de kriekensaus over de borden. Schik de wentelteefjes erop en schep er een bolletje vanille-ijs bij. Werk af met wat poedersuiker.