Waterkerssoep met tahinroom

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en look en snipper fijn.
-
Spoel de waterkers en snij er de blaadjes af. Snij de steeltjes klein.
-
Stoof de uisnippers glazig in olie, kruid royaal met peper, zout en komijn. Voeg de waterkerssteeltjes en look toe, laat even meestoven. Overgiet met bouillon, voeg het kruidentuiltje toe en breng aan de kook.
-
Breng water aan de kook, voeg bicarbonaat toe en doe de waterkersblaadjes erbij. Laat 2 min koken, giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
-
Voeg de erwtjes bij de bouillon en breng terug aan de kook. Laat 5 min doorkoken. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Kruid met peper en zout. Voeg de waterkersblaadjes toe. Mix nogmaals.
-
Roer de tahin los met het citroensap (het gaat klonteren, dat is normaal), voeg dan water toe en roer tot een romige saus. Kruid met zout.
-
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
-
Verdeel de soep over kommen, werk af met tahinroom en bestrooi met sesamzaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven