Waterkerssoep met gerookte zalm en Boursin

Waterkerssoep met gerookte zalm en Boursin

Allergenen

Selder , Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij fijn. Schil de aardappel en snij in stukjes.

  2. Reinig de prei en de selder en snij ze fijn. Stoof de ui met de prei en selder aan in een klontje boter.

  3. Voeg de bouillon toe en de aardappelstukjes.

  4. Laat 30 min zachtjes koken onder deksel.

  5. Mix alles tot een gladde soep.

  6. Snij de sneden brood in dobbelstenen. Verhit wat boter en bak de broodcroutons krokant in de hete vetstof.

  7. Spoel de waterkers. Hou enkele takjes over en bewaar in koud water.

  8. Mix net voor het serveren rauw onder de soep. Zo bekom je een frisgroene soep.

  9. Snij de gerookte zalm in snippers.

  10. Giet de soep in kommetjes, werk af met de broodcroutons, zalmsnippers en een lepeltje kruidenkaas. Versier met wat takjes rauwe waterkers.