Allergenen

noten en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Deeg: hak de noten met ½ van de suiker fijn in een keukenrobot.

  3. Klop de eiwitten stijf en voeg de resterende suiker er beetje bij beetje bij. Klop ± 5 min.

  4. Spatel het notenmengsel onder de eiwitten.

  5. Smeer de bakvorm in met boter.

  6. Leg een cirkel bakpapier op de bodem van de bakvorm en smeer het bakpapier in met zachte boter.

  7. Giet van het deeg in de vorm.

  8. Zet in de oven en bak 35 min.

  9. Haal het deeg uit de oven en uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

  10. Bak de twee andere delen deeg op dezelfde manier.

  11. Crème: klop de room stijf met de suiker en pindakaas.

  12. Leg 1 laag gebakken deeg op een taartschotel.

  13. Bestrijk het deeg met ½ van de crème.

  14. Leg een laag gebakken deeg op de crème.

  15. Bestrijk het deeg met de resterende crème.

  16. Leg een laag gebakken deeg op de crème. Je hebt nu 3 lagen.

  17. Afwerking: smelt de chocolade met de boter en room op een laag vuur.

  18. Giet de chocolade op de bovenste laag van de taart en verdeel 12 walnoten over de chocolade. Hak de overige noten fijn en strooi over de taart.

  19. Plaats de taart minstens 30 min in de koelkast alvorens te serveren.

  20. Serveer de taart rechtstreeks uit de koelkast.