‘Waldorf’-risotto met kip en graantjesmosterdvinaigrette
Kooktips
Niet zoveel tijd? Kruid de kip dan net voor het bakken met currypoeder.
Selder , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade
Meng de kipfilet met yoghurt, honing en currypoeder. Laat een nachtje trekken in de koelkast, zo zal de kip veel zachter zijn.
-
Dep de kip ’s anderendaags goed droog alvorens te bakken.
-
Dressing
Meng yoghurt met de graantjesmosterd en honing.
-
Spoel de risottorijst onder koud stromend water.
-
Pel de sjalotten en snipper fijn.
-
Snij de knolselder in kleine stukjes.
-
Borstel de grotchampignons proper en snij in kleine stukjes.
-
Stoof de sjalot aan in hete boter. Voeg de versneden champignons toe en laat bruin bakken. Voeg de knolselderstukjes toe.
-
Voeg de rijst toe en laat glazig worden.
-
Giet de witte wijn erbij en laat de rijst alle wijn opnemen.
-
Giet de warme bouillon er beetje bij beetje bij. Wacht telkens tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen.
-
Roer regelmatig en proef of de rijst gaar is.
-
Rasp de Parmezaanse kaas over de risotto.
-
Bak de kip krokant in hete olie.
-
Serveer de risotto met wat ijsbergsla en rucola. Werk af met de graantjesmosterddressing en gebroken walnoten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven