Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pindasaus: rooster de ongezouten pinda’s droog. Pel de teentjes look en rasp fijn. Rasp de gember fijn. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij fijn.
-
Pureer de pindasausingrediënten in de blender. Schep de saus in een afgesloten pot en bewaar in de koelkast.
-
Overgiet de vermicelli in een kom met kokend water en laat 5 min staan, giet af en spoel onder koud water.
-
Snij de komkommer overlangs middendoor, schraap de zaadjes eruit en snij het vruchtvlees in julienne.
-
Verwijder het vel van de kip en trek het vlees in fijne reepjes.
-
Meng de kippenreepjes met chilisaus en limoensap door de vermicelli.
-
Zet alle ingrediënten in kommetjes naast elkaar klaar, vul een grote kom met lauw water en leg een schone vochtige handdoek klaar.
-
Week een rijstvel kort in lauw water, schud het teveel aan water voorzichtig af en leg op de vochtige doek.
-
Leg op het onderste derde deel van het rijstvel een hoopje kipvermicelli, komkommer en een takje waterkers.
-
Laat aan de zijkanten ruimte vrij zodat de vulling er niet uit kan vallen.
-
Sla de onderste rand van het rijstvel over de vulling.
-
Vouw de linker- en de rechterkant van het rijstvel naar binnen en rol het geheel van de onderkant stevig op. Leg op een schaal en dek losjes af met plasticfolie terwijl je de rest maakt.
-
Serveer met partjes limoen en pindadipsaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven