Vongole met tomaat, wijn, chili en lookbrood
Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de vongole 3 keer in koud water om alle zand te verwijderen. Laat uitlekken.
-
Verwijder de steelaanzet van de chilipeper en snipper fijn.
-
Verwijder het kroontje van de tomaten en snij in grove stukken.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Pel de sjalotten en look. Snij de sjalotten in ringen en pers de look fijn.
-
Snipper de peterselie en bieslook fijn. Roer de kruidenmix met 1/2 van de peterselie, bieslook en look door de zachte boter.
-
Geef 3 inkepingen in elk broodje en smeer de lookboter ertussen.
-
Bak 10 min in de voorverwarmde oven.
-
Verhit wat olijfolie in een kookpot.
-
Roerbak de sjalotringen, chilipeper en overige look glazig.
-
Blus met de witte wijn en voeg de vongole en tomatenstukjes toe.
-
Laat onder deksel 4 à 5 min garen tot de vongole allemaal open zijn. Schud halfweg even op.
-
Roer de overige peterselie en bieslook erdoor.
-
Serveer met het lookbrood en een partje citroen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven