Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Verwijder het vel en de botjes van de gekookte kip en snij het kippenvlees in hapklare stukken.
-
Meng het gehakt met de eidooier en het paneermeel. Kruid met zwarte peper en zout en rol tot kleine soepballetjes.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Breng 2 dl kippenbouillon aan de kook, zet het vuur lager en voeg de gehaktballetjes toe. Hou de bouillon net onder het kookpunt en laat de balletjes 3 min. garen. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven.
-
Smelt intussen de boter in een grote kookpot en bak de stukjes champignon 3 à 4 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Bestrooi met de bloem, roer goed en laat even drogen op het vuur.
-
Overgiet met 3 dl kippenbouillon en roer goed. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Roer er de room onder.
-
Voeg de gehaktballetjes en de stukjes kip toe en laat 2 à 3 min. opwarmen op een zacht vuur (laat niet meer koken).
-
Zet de bladerdeegpasteitjes 5 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Snij de hoedjes uit de bladerdeegkoekjes en vul de koekjes met de vol-au-vent.
-
Zet het hoedje er weer op en verdeel over de borden. Lepel er nog wat saus rond.
-
Werk af met de fijngesnipperde peterselie en dien op met frietjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven