Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en halveer.

  2. Was de selder, het groen van de prei en de wortels en snij grof.

  3. Zet de groenten onder met 4 l water en voeg het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook. Leg de soepkip in de kokende bouillon en laat op een zacht vuur 1 u sudderen. Schep het schuim regelmatig uit de bouillon. Haal de soepkip na kooktijd uit de bouillon en laat wat afkoelen. Zeef de bouillon en verwijder de groenten, bewaar het vocht.

  4. Pluk het vlees van de kip in niet al te grote stukken.

  5. Snij de champignons in 4.

  6. Smelt 1 el boter in een bakpan. Schep de champignons erdoor. Blus met 3 el citroensap en 100 ml kippenbouillon. Laat 5 min onder deksel sudderen. Zeef en bewaar het vocht.

  7. Rol gehaktballetjes ter grootte van een knikker. Breng 500 ml kippenbouillon aan de kook en leg de balletjes erin. Laat sudderen tot ze komen bovendrijven. Giet af en bewaar het vocht.

  8. Smelt 75 g boter in een kookpot. Klop de bloem erdoor. Blus langzaam met het kookvocht van de balletjes en van de champignons. Klop goed tot een gebonden saus. Vul aan met 1 l kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 2 min rustig en al roerend sudderen en indikken. Voeg de room toe en laat even doorkoken.

  9. Meng de kip, champignons en balletjes erdoor. Kruid met zwarte peper, zout en muskaatnoot.

  10. Bak de frietjes goudbruin volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  11. Verwarm de pasteitjes in de oven.

  12. Was de sla en verwijder de kroontjes van de tomaten. Snij de tomaten in partjes.

  13. Schep vol-au-vent in de koekjes. Serveer met frietjes, tomaat en kropsla.