Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Boen de sinaasappelen schoon en rasp de schil.
-
Spreid de zeste uit op een bord en laat 1 u op kamertemperatuur drogen.
-
Stamp de peperkorrels in de vijzel fijn.
-
Meng de gedroogde sinaasappelzeste met kerriepoeder, zout en basilicum door de gestampte peper.
-
‘Vlinder’ de kip.
-
Draai de kip om en maak met je vingers het vel vanaf de nek van de kip voorzichtig los van het vlees op de borst en de billen.
-
Schuif de rub tussen het vel en vlees op de borst en de poten en masseer in het vlees.
-
Wrijf de rest van de rub over de kip langs alle kanten en laat minstens 1 u rusten.
-
Leg de kip, als de barbecue op temperatuur is (180°C), eerst met de huidzijde op het directe deel (met kolen) van de barbecue.
-
Gril ± 5 min en draai om. Gril de andere kant ± 3 min en verplaats de kip naar het indirecte deel (zonder kolen) van de barbecue.
-
Sluit het deksel en laat in ± 40 min garen.
-
De kip is gaar, als ze de kerntemperatuur van 75°C heeft bereikt.
-
Laat 10 min rusten voor je ze aansnijdt.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven