Vislasagne met prei en spinazie

Vislasagne met prei en spinazie

Allergenen

Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bechamelsaus: smelt de boter, voeg de bloem toe en laat goed drogen. Voeg de melk en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook. Voeg de witte wijn erbij. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Laat mooi indikken met 150 g van de gratinmixkaas.

  2. Snij de preistengels overlangs in twee. Reinig ze. Kook gaar in gezouten water en laat nadien uitlekken.

  3. Stoof de gewassen spinazieblaadjes kort aan in wat boter. Smaak af met peper, zout en muskaatnoot.

  4. 4 Kook de lasagnevellen beetgaar in ruim gezouten water, schep uit en laat uitlekken.

  5. Bedek de bodem van de pyrexschotel met een laagje bechamelsaus. Schik de spinazie erop. Leg daarop 3 lasagnevellen. Vervolgens weer een beetje bechamelsaus.

  6. Snij de zalm en kabeljauw elk in 3 lange repen. Schik om beurten een reep zalm en kabeljauw op de lasagne. Kruid met peper en zout. Snij de mozzarella overlangs in fijne plakken. Schik hiervan de helft op de vis. Leg er een laagje lasagnevellen op.

  7. Bedek met de gestoofde preirepen. Bedek met de overige plakken mozzarella. Schik er nog een laagje lasagnevellen op.

  8. Bestrijk alles met de overige bechamelsaus. Strooi de rest van de gratinmixkaas en panko erover.

  9. Bak gedurende 30 à 40 min. in de oven op 180°C.