Vietnamese pho met rundsbouillon

Vietnamese pho met rundsbouillon

Allergenen

Selder en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Spoel de selder en wortel. Snij in grove stukken. Plet de look.

  3. Spoel de ongepelde uien en snij horizontaal middendoor.

  4. Snij de gember ongeschild horizontaal middendoor.

  5. Leg het vlees in een ovenschaal en voeg de wortels, ui en gember toe. Bestrooi met peper en zout en rooster in ± 30 min goudbruin.

  6. Giet de inhoud van de ovenschaal met sappen in een soeppan, overgiet met 2,5 l koud water. Voeg de shiitake, look, kruidnagels, selder, kaneel, steranijs, korianderbollen en peperbollen toe.

  7. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 2 u pruttelen tot het vlees loskomt van de botten.

  8. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes, de limoen in partjes en pluk de blaadjes van de koriander, munt en basilicum. Zet opzij.

  9. Zeef de bouillon en hou het soepvlees apart. Schep wat vet van de soep en laat inkoken om de smaak te concentreren. Breng op smaak met vissaus, suiker en zout.

  10. Snij het soepvlees in stukjes.

  11. Kook de rijstnoedels gaar in ruim water en verdeel over de kommen. Schik hierop het soepvlees. Overgiet met bouillon en top af met lente-ui, sojascheuten, verse kruiden en gebakken uitjes. Voeg de plakjes gebakken rosbief toe vlak voor je opdient.

  12. Serveer met partjes limoen, sojasaus en sriracha.