Vis. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 110°C.
-
Geroosterde saus: snij de rozemarijnnaaldjes fijn. Pel drie teentjes look en snipper fijn.
-
Snij de tomaten middendoor en schik ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Kruid royaal met versgemalen peper en zeezout. Bestrooi met suiker, rozemarijnnaaldjes en look.
-
Besprenkel met olijfolie en zet 4 u in de voorverwarmde oven tot ze wat gekrompen zijn.
-
Gestoofde saus: pel de sjalotten en snij ze eerst middendoor en dan in fijne, halve ringetjes.
-
Pel en snipper de look fijn.
-
Verwarm een scheut olijfolie in een ruime kookpot en voeg de sjalotten en look toe. Kruid met peper en zout. Stoof op een laag vuur glazig tot ze zacht zijn.
-
Voeg de ansjovis toe en laat al roerend wegsmelten. Roer het tomatenconcentraat erdoor en laat even bakken. Blus met een scheut balsamicoazijn en voeg de tomaten toe die je eerst met je handen wat fijngeknepen hebt.
-
Voeg de laurierblaadjes, de oregano, het zout en de espelettepeper naar smaak toe. Laat afgedekt 30 min stoven. Verwijder de laurierblaadjes.
-
Mix de geroosterde tomaten in de blender tot een bijna gladde saus en voeg bij de gestoofde saus.
-
Kruid verder met peper en zout. Roer de basilicumblaadjes er vlak voor gebruik door.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven