Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en plaats terug op het vuur onder voortdurend roeren om zoveel mogelijk vocht te elimineren om te pureren. Pureer met een roerzeef om een zo fijn mogelijke puree te bekomen. Meng de eidooier erdoor en kruid naar smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat. Laat 1 nacht rusten op een koele plaats.

  2. Schep de koude puree in porties in de krokettenpers en pers vlot tot lange cilinders. Snij deze met een scherp mes op de aangeduide streepjes tot 5 cm lange kroketten. Je bekomt ± 28 kroketten.

  3. Vul een schaaltje met bloem, een schaaltje met opgeklopt eiwit en een schaaltje met paneermeel.

  4. Haal de kroketten eerst door de bloem, rol ze dan door eiwit en vervolgens door het paneermeel. Ga zorgvuldig tewerk en zorg dat elk laagje de volledige kroket bedekt.