Allergenen

Selder. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en de look. Snij de uien fijn en snipper de look. Snij het wit van de prei in stukjes.

  2. Smelt een klontje boter en stoof de ui aan. Voeg de look en fijngesneden prei toe en stoof verder.

  3. Snij de venkel in stukjes en doe ook bij de groenten. Laat de groenten stoven. Kruid alles met peper en zout.

  4. Giet het water bij de groenten en voeg de groentebouillon toe. Laat 15 à 20 min koken.

  5. Hou een beetje van de waterkers opzij voor de afwerking. Snij de rest van de waterkerssteeltjes van de wortels, snij wat fijner en doe in een maatbeker.

  6. Mix de soep. Giet een pollepel van de soep bij de waterkers en mix de waterkers glad.

  7. Giet alles bij de soep en mix nogmaals.

  8. Verdeel de soep over de borden. Werk af met een dot zure room en wat waterkers.

  9. Serveer warm.