Venkelsoep met kabeljauw, sint-jakobsvruchten en garnalen

Venkelsoep met kabeljauw, sint-jakobsvruchten en garnalen

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien, reinig de venkel en snij alles in grove stukken.

  2. Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof de ui- en venkelstukken hierin aan.

  3. Voeg het water met het bouillonblokje, de steranijs en laurierblaadjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten koken.

  4. Leg de kabeljauw in een ovenschaal. Kruid met peper, zout, dille en overgiet met een beetje olie. Bedek met een paar klontjes boter. Zet in de oven op 160°C gedurende ± 10 minuten. Haal uit de oven en verwijder de dille.

  5. Vis de steranijs en laurierblaadjes uit de soep. Mix de soep glad en laat nog 5 minuten koken.

  6. Giet de soep door een fijne zeef. Zo krijg je een heel vloeibare soep.

  7. Kruid de coquilles met peper en zout. Smelt een klontje boter in een pan en bak de coquilles kort en glazig aan beide kanten.

  8. Klop de culinaire room schuimig op.

  9. Haal de kabeljauw uit de oven en snij in stukjes. Snij de coquilles middendoor.

  10. Vul de borden met de soep. Verdeel de kabeljauw en coquilles over de borden. Werk af met wat garnaaltjes, waterkers en dille.

  11. Ga nog eens kort rond met de pepermolen. Druppel er nog wat olie over.

  12. Giet als laatste nog een beetje opgeklopte room bij de soep.